Watsu

"A Watsu® (WATer/vízi shiatSU) egy vízi testkezelés, ahol a jól képzett kezelő és egy kezelést kapó fél a vízben van. Mialatt a kezelő a vízben áll, lebegteti a kapó felet a hátán fekve, a kapó csukott szeme, orra, és szája mindig a víz felett van, míg a füle a vízben. Ha szükséges lebegtetőket raknak a kapó fél lábára, hogy biztosítsák a víz felhajtó ereje által a kellő lebegést közvetlen a vízfelszín alatt.


A kezelő lágyan mozgatja a testet, melynek enyhe ellenállása van a meleg vízben, ami a törzsön és a végtagokon nyilvánul meg. A kezelő lágy nyújtó, hajlító mozgásokat végez, behajlítja a kliens törzsét, combját, valamint a shiatsu masszázsból vett nyomáspontokat ingerli az arcon, fejen, törzsön és háton. A kezelés részét képezik csendes időszakok, amikor a dinamikus mozgás hatása be tud épülni a tudatalattiba és a testbe. Lassan, a test nyújtásával a kötőszövetek engednek feszességükből, és a csontvázrendszeren keresztül rugalmasságot biztosít. Felszabadul a tudatalatti okozta izomfeszülés. Keleti filozófia alapján magyarázva az energia központok, más néven csakrák a fejen és a törzsön harmonizálódnak a meridiánok mentén, csökkentve számos fizikai fájdalmat, érzelmi nyugodtságot eredményez és általa saját középpontunkban érezhetjük magunkat. Gyakran erősíti az önbizalom érzetet, és a másokkal való kapcsolódás érzését.


Harold Dull találta ki, fejlesztette és utat tört a Watsu® koncepciójának az 1980-as években. A Watsu® szó a Worldwide Aquatic Bodywork Association (WABA) (Vízi Testkezelések Világ Szervezete) által védett, mely szervezet székhelye Californiában van, Harbinban. WABA felügyeli az emberek Watsu? terapeutává való válását. Általa felügyelt képzések a világ 17 országában megtalálhatók."


Felhasznált irodalom: "Self-Perceived Benefits of Receiving Watsu Sessions for Eighteen Months by Residents of a Continuing Care Retirement Community" By William A. Vogel, B.A., M.A.
Fordította: Rácz Réka


NYITVA TARTÁS:
hétfő-péntek: 7-21h
szombat: 9-18h
vasárnap: igény szerint

6721 Szeged, Maros u. 26.
Tel.: +36 30 475 4574
info@vizililiomfitnesz.hu

Órarend

Időpontfoglalás

Partnereink:

Tímárház Panzió
Fehértói Halászcsárda és Panzió
Ligetfürdő Kft.
MATRIX LBS Kft.
MATRIX TELESALES Kft.
Boleró Étterem
Turinform Szeged
Roosevelt téri Halászcsárda
Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete
Tisza Hotel Kft.
Ultramed 2000Bt.
Watsu Magyarország Egyesület
A projekt a DAOP keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.