RÓLUNK
A központ fő attrakciója a WATSU® wa(-ter Shia)tsu terápia, mely a világon mindenhol ismert és elismert hatékony masszázsforma, azonban Magyarországon még nem terjedt el.
Újszerű szemszögből közelíti meg az egyént - egyfajta melegvizes relaxáció, melyet szakképzett terapeuta vezet meghitt, biztonságot nyújtó környezetben.

A Watsu® kezeléseket egy speciális, úgynevezett WATSU® medencében tartják. A medence szabadtéri, műemléki épület csendes kertjében található. A medence felett nap és esővédő tető van elhelyezve, hogy szinte miden időjárási körülmény között lehessen kezeléseket adni. A medence télen-nyáron működik, vize 35-36 °C fokos hőmérsékletű, energetizált, klórmentes, sós víz.

A Watsu® egyfajta teljes testi masszírozás, amit vízen fekve kap a vendég. A watsu-adó kezelő folyamatosan tartja azt, aki kapja a kezelést és közben gyengéden ringatja és nyújtogatja az illető testét.

A kezelést párok is igénybe vehetik, amely kiváló lehetőséget biztosít, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz lelkileg, közösen kikapcsolódjanak, és egymásra hangolódva elmélyítsék kap- csolatukban az intimitás érzését.

Az Vízi Tai Chi egy vízben történő mozgás- és relaxációs program, melyet a vízben történő test- gyakorlatok végzéséhez fejlesztettek ki. Az egyéni és csoportosan is végezhető vízi Tai Chit sikeresen használják fájdalomcsillapításra, ízületi gyulladás, fibromyalgia, cukorbetegség, neurológiai és ortopédiai elváltozások, valamint az egyensúlyhiány kezelésére.

A télen-nyáron, időjárástól függetlenül használható medence lehetőséget biztosít csoportos vízi aerobic órák (aquafitness), illetve babúszás oktatásra is. Az aquafitness olyanoknak ajánlott, akik ízületi bántalmakban szenvednek, és emiatt a szárazföldön végzett mozgások túl megerőltetők számukra, vagy sérülések utáni rehabilitáció folyamán.

 

A Watsu® szárazföldi megfelelője a Tantsu jóga, melyet a feltétel nélküli tartás jógájának is neveznek. Tantsu a "Tantrikus Shiatsu" a shiatsu egyik formája (japán masszázs, mely az energia áramlására és szabályozására épül a meridiánokban). A mozdulatsor csoportok és a gyengéd megtámasztó pozíciók lehetővé teszik a speciális nyújtásokat és az akupunktúrás pontok mély stimulálását. Miként a Watsu® a Tantsu is jótékony hatással bír számos területen: serkenti a vérkeringést és a nyirok folyadék áramlását. Stimulálja a hormonális rendszert és az immunrendszert.


A jógaórák helyszínéül szolgáló teremben ezen felül gerinckímélő, óriáslabdával végezhető Fittball edzéseket is bevezetünk.NYITVA TARTÁS:
hétfő-péntek: 7-21h
szombat: 9-18h
vasárnap: igény szerint

6721 Szeged, Maros u. 26.
Tel.: +36 30 475 4574
info@vizililiomfitnesz.hu

Órarend

Időpontfoglalás

Partnereink:

Tímárház Panzió
Fehértói Halászcsárda és Panzió
Ligetfürdő Kft.
MATRIX LBS Kft.
MATRIX TELESALES Kft.
Boleró Étterem
Turinform Szeged
Roosevelt téri Halászcsárda
Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete
Tisza Hotel Kft.
Ultramed 2000Bt.
Watsu Magyarország Egyesület
A projekt a DAOP keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.